fbpx
Mensen vormen dé basis voor het
succes van elke organisatie

In de bedrijfsfilosofie van Van den Biggelaar Groep spelen slimme oplossingen binnen de werkmaatschappijen Grond- en waterbouw, Wegenbouw en Aannemerij een hele belangrijke rol. En de juiste kennis en kunde van medewerkers zijn dan écht essentieel. Mensen bepalen uiteindelijk of je de bedrijfsfilosofie ook waar kunt maken in de praktijk. En daarnaast moeten ze natuurlijk ook gewoon passen als mens binnen je organisatie. We spraken met Janneke van Wegberg, hoofd HRM bij Van den Biggelaar Groep, en Tom Bastiaansen, omgevingsmanager bij Van den Biggelaar Grond- en waterbouw over de rol die WeThinkNew Recruitment speelt bij het verwezenlijken van hun bedrijfsambitie. Een interview over samenwerken, een andere aanpak, goed vooronderzoek, intensieve procesbegeleiding en betrokkenheid. 

Vertaling van de behoefte
De samenwerking tussen Van den Biggelaar Groep en WeThinkNew Recruitment startte halverwege 2017 met de zoektocht naar o.a. een omgevingsmanager. “En daar merkte ik eigenlijk al direct een verschil met andere recruiters in de werkwijze van WeThinkNew Recruitment”, vertelt Janneke van Wegberg. “Floris heeft van tevoren eerst heel goed gecheckt wat onze exacte behoefte was bij de functie van omgevingsmanager. Die was namelijk zeker niet ‘standaard’. We zochten echt iemand met veel ervaring op zowel de ‘zachte kant’ ten aanzien van de omgeving (bewoners en bedrijven rondom het project), als de ‘harde kant’ op het gebied van vergunningstrajecten (flora en fauna, archeologie, bodem, kabels en leidingen etc.).” Tom Bastiaansen is uiteindelijk degene geweest die voor de functie van omgevingsmanager is aangenomen. Hij vertelt verder: “Dat was voor mij heel fijn tijdens de eerste gesprekken. De behoefte die Van den Biggelaar Grond- en waterbouw had bij de functie klopte exact. Precies zoals Floris me dat vooraf had verteld. En die behoefte paste ook weer heel goed bij mijn eigen ambitie. Vergunningstrajecten zijn helemaal mijn ding. Meestal is het bij de functie van omgevingsmanager zo dat de communicatie met de omgeving de boventoon voert en dat was hier juist niet het geval. Door ook eerst bij mij te checken waar ik blij van word en wat voor een type persoon ik ben, heeft WeThinkNew Recruitment een hele goede match kunnen maken!”

Samenwerken tijdens het hele proces
“En dan merk je ook dat Floris zelf aan de andere kant van de tafel heeft gezeten”, gaat Janneke van Wegberg verder. “Door zijn achtergrond in de aannemerij, kan hij als geen ander zich goed inleven in jou als opdrachtgever en kan daardoor ook heel goed doorvragen en meedenken. Je hebt echt het gevoel dat je samen aan het werk bent. We kregen eerst een voorlopige searchlijst met geschikt kandidaten en konden meedenken met wie we verder zouden gaan. Ook de korte lijnen in de communicatie waren heel fijn.” Ook Tom Bastiaansen kijkt terug op een betrokken samenwerking met WeThinkNew Recruitment. “Tijdens het proces kreeg ik terugkoppeling op de gesprekken met Van den Biggelaar Grond- en waterbouw ook van Floris. Hij fungeerde echt als tussenpersoon en is betrokken geweest van begin tot eind. Zelfs na plaatsing hebben we nog even om de tafel gezeten om te evalueren hoe ik het traject heb ervaren en of ik een beetje geland was. Dat siert WeThinkNew Recruitment zeker. En omdat Floris zelf veel ervaring heeft als HRM manager, kon hij me tijdens het hele traject ook van goed advies voorzien bij vragen die ik had. Van den Biggelaar Grond- en waterbouw heeft bijvoorbeeld een cao en die had ik niet bij mijn vorige werkgever. Toch handig dat je dan van tevoren weet voor jezelf wat er gaat veranderen.”

Waarmaken van je bedrijfsfilosofie
Zoals ook Van den Biggelaar Groep haar bedrijfsfilosofie waarmaakt, zo is dat voor WeThinkNew Recruitment niet anders. WeThinkNew Recruitment gelooft in samenwerken. En zoals in elke goede relatie betekent dat ‘it takes two to tango’!

Bij het succesvol invullen van de instroomvraagstukken bij Van den Biggelaar Groep, is er achter de schermen uiteraard ook intensief samengewerkt. Wil je meer weten over wat Floris, Marein en Jelle van WeThinkNew Recruitment kunnen betekenen voor jouw Werving & Selectie vragen? Of ben je opzoek naar innovatieve W&S ideeën voor jouw bedrijf en wil je graag een keertje samen sparren? Neem dan contact op!