fbpx


Harmen Vogel - van marktonderzoeker naar EMVI-Consultant

Nooit geweten dat een baan waarvan ik het bestaan niet kende zo leuk kan zijn.
 
Opgeleid als marktonderzoeker werkte ik in 2018 reeds 10 jaar voor een marktonderzoekbureau toen ik besloot dat ik “iets” anders wilde gaan doen. Ik was niet alleen toe aan een nieuwe werkomgeving maar wilde het liefst ook in een andere branche gaan werken. “Iets technisch, in de bouw ofzo. Ik vind duurzaamheid, groene energie met windmolens en zonnepanelen ook wel interessant” was mijn weinig concrete antwoord als mensen mij vroegen wat ik dan graag zou willen doen.

Zonder technische opleiding of enige bouwkundige ervaring leek het een moeilijke opgave te worden om deze switch succesvol te maken. Verschillende uitzendbureaus konden mij niet verder helpen en het zoeken naar de juiste vacature, zonder precies te weten waar je naar op zoek bent, leverde ook weinig op.

Begin 2019 ontmoette ik Marein Verkerk bij een taalcursus in Amsterdam. Na één van de lessen belandde we met de cursisten in de kroeg en wij raakten met elkaar aan de praat. Marein bleek recruiter te zijn voor de bouw-, techniek-, infra- en industriesector en hij stelde voor om een keer in gesprek te gaan om duidelijk te krijgen waar ik precies naar opzoek was.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik in gesprek ging met een recruiter. Anders dan bij een sollicitatiegesprek was dit een open en eerlijk gesprek waarbij Marein en ik gelijkwaardig aan elkaar mijn werkervaring, interesses en hobby’s met elkaar bespraken. In zo’n setting is het ook gemakkelijker om aan te geven waar je niet goed in bent of wat voor soort werk je echt niet wilt doen.

Het is Marein gelukt om op basis van mijn verhaal, wensen en mogelijkheden mij in één keer bij het juiste bedrijf en de juiste mensen aan tafel te krijgen. Binnen drie maanden na ons gesprek begon ik aan mijn nieuwe baan bij een groeiend bedrijf in Utrecht. Als EMVI-schrijver ondersteun ik nu bouwbedrijven bij maken van winnende tenders. Nu overleg ik dagelijks met grote bouwbedrijven en word ik meegenomen in het hele proces van aanbesteding tot oplevering van wegen, windmolenparken, parkeergarages, bruggen, tunnels en sluizen. Elke dag leer ik nieuwe dingen en ik vind het fantastisch. Zonder Marein was dit niet gelukt.

Voor mij was mijn ontmoeting met Marein een schot in de roos. Hij heeft mijn kwaliteiten op waarde ingeschat en op basis daarvan voor mij de juiste plek in de bouwwereld gevonden. Mocht je, net zoals ik, “iets in de bouw of techniek” willen doen, dan raad ik je aan om contact met Marein op te nemen.

Hamen Vogel - EMVI-Consultant