fbpx
Ons aanbod

Het is belangrijk dat je als organisatie beschikt over de beste mensen. Zij maken het verschil. Dit geldt zeker in complexe omgevingen zoals de bouw -, techniek-, infra- en industriesector, waar vaak zeer specialistische kennis wordt gevraagd. Dit vraagt dan ook om een andere aanpak vanuit Werving en Selectie. Wij noemen dit hybride recruitment.
Hybride betekent letterlijk: “Nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken”. Binnen recruitment vermengen wij het beste van alle mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben bij online marktmappinginzet van de eigen organisatie en opleiden.

Inzet eigen organisatie


Dat wij een groot netwerk hebben waaruit we kunnen putten, vinden we vanzelfsprekend. Maar ook het netwerk van de organisatie kan heel interessant zijn. Wij faciliteren trainingen, zodat ook de eigen organisatie wordt ingezet bij het vinden van de juiste collega. We trainen eigen medewerkers in het online zoeken en het creëren van de juiste content, maar ook in het persoonlijk benaderen
Wikipedia zegt het volgende over Werving en Selectie oftewel recruitment:


“Een goed wervings- en selectieproces is strategisch belangrijk voor ondernemingen om concurrerend te blijven, doordat het onderscheid wordt gemaakt door het talent dat aanwezig is, en heeft een directe impact op bedrijfsresultaten.” 
Online marktmapping

Het begint allemaal met het eerste gesprek waar het instroomvraagstuk centraal staat. Tijdens dit deep data interview met de opdrachtgever komen we tot de kern en blijft alleen over wat echt belangrijk is. De basis van 'harde' en 'zachte' eisen zetten we in tijdens onze online zoektocht naar geschikte mensen. Een searchlist met geschikte kandidaten is het resultaat en in overleg met de opdrachtgever maken we een selectie van mensen die uiteindelijk op gesprek komen. 
Opleiden


De online wereld is voortdurend in ontwikkeling en verandert in een rap tempo. Het is heel belangrijk om deze online ontwikkelingen goed bij te houden om als recruiter te excelleren. Samen met de opdrachtgever bekijken we of de discipline recruitment intern geoptimaliseerd kan worden of dat er behoefte is aan versterking met bijvoorbeeld een nieuwe recruiter. Wij delen graag onze kennis en leiden de nieuwe recruiter op.

In samenwerking met de Avans Hogeschool hebben we een “Boolean search training” ontwikkeld die ook door ons aan de nieuwe generatie studenten wordt gegeven.