fbpx
Sr. Specialist Constructieve Veiligheid Bouw

Over Seconed
Zekerheid vormt ons DNA. Zekerheid bieden en in alle veiligheid een antwoord geven op steeds evoluerende behoeften, maken deel uit van ons DNA. Onze coöperatieve rol en voortdurende interactie met alle spelers in de bouwsector, liggen hier aan de basis. Seconed (Seco Nederland) is gevestigd in Breda. Met daarnaast vestigingen in Luxemburg en het hoofdkantoor in Brussel (België) heeft GroupSeco circa 250 ingenieurs tot haar beschikking. Daar zijn we trots op! Vanuit de verschillende disciplines toetst Seconed risico gestuurd integrale projecten. Dit doen we in alle fasen: het ontwerp en de engineering worden getoetst en er wordt geïnspecteerd tijdens de uitvoering. Dit doen we klantgericht, technisch uitmuntend en efficiënt. Seconed is een TIS-gecertificeerd bureau (Technical Inspection Service).

Wij zijn integraal actief binnen de civiele bouw en utiliteitsbouw met daaronder alle vallende diensten, zoals: gevels & dak, brandveiligheid, bouwfysica, installaties, etc. Binnen deze segmenten houden wij ons bezig met de toetsing van complexe werken. We streven er als onafhankelijke en deskundige partij naar om zowel vertrouwen tussen bouwpartners te creëren, als ook het minimaliseren van technische risico’s. Onze specialisten kunnen vanuit hun ervaring gecertificeerd bouwwerken toetsen om daarmee het vertrouwen te geven dat er gebouwd wordt wat men vraagt. Daarnaast is Seconed de dienstverlening omtrent de Wet Kwaliteitsborging (WKB) volop aan het opbouwen. De WKB zal namelijk per 1 juli 2022 van kracht gaan.

Door de toenemende behoefte van technische kennis om onafhankelijk complexe bouwwerken te toetsen en te inspecteren, is Seconed ter uitbreiding van het team op zoek naar een senior specialist constructieve veiligheid bouw.

Over de functie
Als senior specialist constructieve veiligheid bouw ben je verantwoordelijk voor de risico gestuurde toetsing van bouwkundige constructies (staal, hout en beton) van verschillende soorten complexe hoogbouw (+70 meter). De toetsing vindt plaats op basis van relevante risico’s en je toetst het project op constructieve veiligheid, geldende normering en vereisten van de klant. Naast de toetsing op papier zorg je ook voor de opvolging buiten door inspecties uit te voeren op de projectlocatie. Tevens ben je bereid om korte opdrachten uit te voeren in het buitenland (Het studiewerk vindt in Nederland plaats en sporadisch kan het voorkomen dat vergaderingen en inspecties in het buitenland plaatsvinden gedurende enkele dagen). Naast hiervoor genoemde zul je je ook bezig houden met:
• Third party checks (CC3), second opinions en onafhankelijke beoordeling van bouwprojecten;
• Het integraal samenwerken met je projectverantwoordelijke, jouw collega-specialisten voor funderingen, brandveiligheid en installatietechniek;
• Het samen met collega ingenieurs uitvoeren van risicoanalyses om de focus van de second opinion vast te leggen.

Profiel
We zoeken iemand met een afgeronde hbo / wo opleiding bouwkunde en die minimaal 15 jaar ervaring heeft met bouwkundige constructies. Je interesse gaat uit naar complexere berekeningen. Vanuit je kennis en vaardigheden weet je met een proactieve houding, probleemoplossend- en doortastend vermogen met oog voor detail risico’s binnen de projecten te minimaliseren. Je kunt jezelf zowel schriftelijk als mondeling goed uiten in het Nederlands en Engels, het spreken van Frans is een pré. Kennis van geotechniek zien we eveneens graag terug op het ideale profiel, dit is zeker een groot pluspunt als we praten over kademuren. Ten slotte heb je kennis van relevante rekensoftware.

Wij bieden
Binnen Seconed bieden wij jou een uitdagende baan in een stabiel, gezond en groeiend bedrijf met collega’s die beschikken over specialistische ervaring. We dagen jou uit om een project zo efficiënt en met zo minimaal mogelijke risico’s tot een goed eind te brengen. Je werkt met je collega’s aan projecten op topniveau. Zowel in- en extern bieden we uitgebreide opleidingsmogelijkheden aan. Salaris is op basis van ervaring en in onderlinge overeenstemming. Ten slotte bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, denk daarbij bijvoorbeeld aan een vergoeding voor je ziektekostenverzekering en een auto van de zaak.

Interesse
Vanuit Seconed zijn wij erg enthousiast over wat wij doen en de toonaangevende projecten waar wij ons steentje aan bij mogen dragen. Onze wensen en ambities leggen we graag aan je voor. Dit doen we het liefst live bij een kop koffie.

De werving wordt verzorgd door We Think New. Bij vragen en/of interesse kunt u contact opnemen met Rick Gerritsen door te bellen naar +31 6 38 39 35 09 of door te mailen naar rick@wethinknew.nl.

De Procedure
Na een telefonische kennismaking met Rick zal het eerste gesprek direct met Dhr. Luiten plaatsvinden op het kantoor van Seconed in Breda. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en biedt u vooral eens de mogelijkheid om een kijkje in ‘de keuken’ te nemen van Seconed. Zijn uzelf en Dhr. Luiten enthousiast na het gesprek, dan zullen we een tweede gesprek inplannen. Blijkt na het tweede gesprek dat er een match is? Leuk! Seconed zal in onderling overleg een arbeidsvoorwaarden voorstel doen.