Case

WeThinkNew

Werving projectmanager voor Vaessen Algemeen Bouwbedrijf

De vraag
Vaessen Algemeen Bouwbedrijf wil zich nog beter in de markt profileren met focus op de specialistische sportbouw. Een markt waar zij goed in is en waar zij haar marktaandeel in wil vergroten. Om deze ambitie waar te maken ontstond er de behoefte naar een ervaren projectmanager.

Wervingsuitdaging
Het aantrekken van een ervaren projectmanager met ervaring op grote complexe projecten en nieuwe contractvormen is complex door schaarste. Deze wervingsvraag kwam dan ook bij ons te liggen. Voor ons bleek het ook een lastige opgave te zijn om de juiste kandidaten aan tafel te krijgen. Vaessen Algemeen Bouwbedrijf is een mooi bedrijf dat projecten bouwt met een maatschappelijke meerwaarde, zoals: multifunctionele sportaccommodaties, zwembaden, onderwijsinstellingen, maar bijvoorbeeld ook brandweerkazernes. Dit zijn specialistische projecten in een niche markt en zijn niet mega groot, maar wél heel complex. De doelgroep die past op deze wervingsvraag werkt juist op de grote projecten. Dit maakte de invulling van de open positie complex.

We hebben samen met de klant het profiel steeds breder geïnterpreteerd en duidelijk gekregen welke selling-points er zijn, niet alleen in de functie maar ook in de Vaessen organisatie breed. Hierdoor was het voor ons goed mogelijk om passende kandidaten in beeld te krijgen en uit de markt te halen. Door met geduld en vasthoudendheid te opereren, het specialisme van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf goed naar de kandidaten over te brengen en een mooi toekomstperspectief te kunnen bieden, zijn we uiteindelijk tot invulling gekomen van deze vraag.

Het resultaat
In het hele proces hebben we nauw samengewerkt met Vaessen Algemeen Bouwbedrijf. De terugkoppelingen van kandidaten en de informatie die wij uit de markt haalden hebben we transparant gedeeld. Door samen te blijven zoeken naar de ruimte in de functie en de organisatie zijn we tot het succes gekomen en is er een ervaren projectmanager aangenomen.

Deze opdracht was de eerste samenwerking met Vaessen Algemeen Bouwbedrijf. Het is zodanig goed bevallen dat wij sindsdien al meerdere wervingsvragen met succes hebben mogen invullen.

Bert

"Door het fijne contact met WeThinkNew heb ik de keus gemaakt om kennis te maken bij Vaessen Algemeen Bouwbedrijf."

Door het fijne contact met WeThinkNew heb ik de keus gemaakt om kennis te maken bij Vaessen Algemeen Bouwbedrijf. Ondanks dat ik op dat moment prima op mijn plek zat bij mijn vorige werkgever, heeft de benadering met de juiste triggers van WeThinkNew ervoor gezorgd dat ik een kop koffie ging drinken. Ik ben heel erg prettig ontvangen bij Vaessen en ook het verdere proces werd fijn begeleidt vanuit zowel Vaessen als WeThinkNew. De persoonlijke communicatie is goed op mij overgekomen en mede door het soepele proces heb ik de keus gemaakt om de transitie naar Vaessen te maken.

Na de overstap heb ik nog regelmatig contact gehad met WeThinkNew. Zij houden graag een vinger aan de pols aan hoe ik geland was en hoe het verder gaat. Dit wordt ook zeer gewaardeerd.

Gert-Jan Vermeulen, mede-eigenaar bij Vaessen Algemeen Bouwbedrijf

“De aanpak van WeThinkNew onderscheidt zich van andere bureaus door de creatieve manier waarop de markt in kaart wordt gebracht, de doordachte wijze waarop onze vraag wordt vertaald in een searchprofiel én de persoonlijke wijze waarop geschikte kandidaten vervolgens worden benaderd.”

Vaessen Algemeen Bouwbedrijf beveelt WeThinkNew van harte aan als een professionele en betrouwbare partner op het gebied van Executive Search. WeThinkNew heeft ons diverse malen geholpen bij het invullen van belangrijke vacatures in ons bedrijf. De aanpak van WeThinkNew onderscheidt zich van andere bureaus door de creatieve manier waarop de markt in kaart wordt gebracht, de doordachte wijze waarop onze vraag wordt vertaald in een searchprofiel én de persoonlijke wijze waarop geschikte kandidaten vervolgens worden benaderd.

De kennis van de markt, de ervaring met Executive Search en doeltreffende aanpak spreken ons zeer aan. We bevelen WeThinkNew daarom van harte aan!

Lees ook over onze samenwerking met

Seconed

De samenwerking en het resultaat van de samenwerking tussen Seconed en kandidaat is zo goed bevallen, dat wij vanuit WeThinkNew ook de eerste nieuwe collega in het gevel team hebben mogen werven.